Belirtilen kargo tarihi; aynı gün saat 15:00’a kadar verilen ve ödeme işlemi tamamlanmış siparişler için geçerli tahmini tarihtir. Yoğunluk veya stok durumu gibi nedenlerle kargo tarihi değişiklik gösterebilir. Siparişiniz kargoya verildiğinde bilgilendir

Osmanlı Mutfak Kültürü Saraydan Halka, Klasikten Moderne

VAKIFBANK KÜLTÜR YAYINLARI

Liste Fiyatı: 410,00
Editor: Arif Bilgin
Editor: Ömer Faruk Can
Yayın Tarihi: 15.11.2024
ISBN: 9786256647503
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 344
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 18 x 24 cm
298.30TL
Ücretsiz Kargo

Ücretsiz Kargo

6 Taksit

6 Taksit

Hızlı Teslimat

Hızlı Teslimat

Güvenli Alişveriş

Güvenli Alişveriş

VakıfBank Kültür Yayınları’nın Türk tarihçiliğinde en güncel çalışma, kaynak, yöntem ve yaklaşımları belli konular çerçevesinde bir araya getiren Çalıştay serisinin dördüncü cildi, Osmanlı Mutfak Kültürü: Saraydan Halka, Klasikten Moderne Osmanlı mutfağının farklı dönemlerinde ve coğrafyalarında ortaya çıkan yemek alışkanlıklarını, kültürel etkileşim ve değişimleri, temel gıdalardan lüks tüketime geniş bir yelpazede 11 makalede sunuyor.
 
16. yüzyıldan 19. yüzyıla mutfak tarihini, hem ekonomik-sosyal tarih hem de kültür tarihi perspektifinden incelemeye tabi tutan bu eser, Osmanlı mutfağının temel tüketim maddelerine, mutfaklarda kullanılan eşyalara, şiirlerde, seyahatnamelerde yeme-içme kültürünün yansımalarına ışık tutuyor. Hem saray mutfağını hem de halkın günlük beslenme alışkanlıklarını kapsamlı bir şekilde ele alan bu derleme, yemeklerin toplumsal ilişkilerdeki rolünü ortaya koyarak, imparatorluğun zengin kültürel dokusuna dair derin bir anlayış sunuyor. Osmanlı tarihi okurları ve günümüz mutfak mirasının köklerini merak edenler için uzun yıllar kaynak olacak bir eser.

Yorumlar

Anasayfa Kitaplar Sepetim Hesabım